Terug naar de schoolsite!

donderdag 29 april 2021

Buitenlesdag

 Beste blogfans


Normaal was het vandaag (donderdag 29 april) buitenlesdag. Maar omdat België onvoorspelbaar is, namen we het zekere voor het onzekere en deed het vijfde leerjaar die buitenlesdag op dinsdag.


We begonnen met een muzische activiteit: een danspatroon maken op klassieke muziek. We oefenden eerst nog in de klas, maar gingen dan naar de speelplaats. Op de noten van Tchaikovsky's Russian Dance, maakte iedereen een ander patroon: sneller, trager, hoog en laag. Sprongen en pirouetten kwamen ook aan bod!

Daarna ging de ene groep zijn patroon dansen, en probeerde een leerling van de andere groep dat patroon na te tekenen op papier. Hij/zij moest dus goed kijken! Natuurlijk wisselden we om, zodat iedereen eens mocht dansen. 


Daarna hadden de leerlingen buiten turnen. Het weer was za-lig.


Als afsluiter deden we een groot Frans spel. De juf had overal codes gehangen op de speelplaats en in het bosje. We kregen een blad met allemaal Franse woorden: dingen die we konden vinden op de speelplaats of in het bosje. We moesten die plaatsen/voorwerpen vinden, de Nederlandse vertaling opschrijven en de bijpassende code.

Als we alles hadden, konden we een code ontcijferen die vertelde waar de prijs lag. ZO SPANNEND! Twee groepjes die bijna op hetzelfde moment de code hadden gekraakt. Maar Thomas, Martha en Cibeau waren net iets sneller, proficiat!


Bekijk de foto's hier.