Terug naar de schoolsite!

maandag 14 september 2020

De eerste schoolweek

 Dag beste ouders!

De eerste schoolweek is reeds voorbij, tijd om een terug te blikken. 👀

Na twee maanden bubbelzomer, zagen de leerlingen elkaar ein-de-lijk opnieuw! En... Ze mochten een verdieping hoger! Op naar de blauwe klas, welkom in het vijfde leerjaar!😍

Alsof dat nog niet voor genoeg kriebels in de buik zorgde op maandagavond 31 augustus, was er dan ook nog eens een nieuwe juf. Iemand die ze nog nooit gezien hadden! Amaikes.

Ik hoorde enkele kinderen fluisteren 'oooh, zou dat de nieuwe juf zijn??' en jawel, dat was ik!

We gingen samen naar de klas en merkten dat we serieus aan onze conditie zullen werken, want die extra trappen... Het is toch nog wennen.

Bij het binnenkomen (en tijdens het ontsmetten, want dat doen we heel veel) zagen de kinderen het al: OH! Er staat iets in het Frans op het bord! OH! We hebben vissen!

We maakten kennis via een groot spel: kraak de code. Per opdracht (een klasafspraak, een uitleg over het vijfde leerjaar, een werkboek invullen, een kennismakingsspelletje...) kregen ze een letter met de bijbehorende code. Na alle opdrachten konden ze de code ontcijferen en vonden ze de verrassing! En toen was de dag al bijna om. We bekeken nog enkele 'mots courants' en dan ging de bel voor de laatste keer die dag.

De dagen erna maakten we verder kennis, en hadden we onze eerste lessen Frans! Mega enthousiast telden de leerlingen tot 10 (of meer) en stelden ze zichzelf voor in het Frans. En joepie: geen huiswerk deze week!

Op vrijdag was er dan het grote vertelmoment. Iedereen  mocht een voorwerp meebrengen dat te maken had met de zomer en hierover vertellen. Stuk voor stuk goede 'spreekbeurtjes'. 

Vrijdag deden we ook onze eerste actualiteitsquiz. Elke leerling kreeg een persoonlijke qr-code. De juf stelde een vraag en scande dan de code, die de leerlingen in de juiste positie moesten houden. Hip!

Tijdens de eerste week haalden we ook de acteurs en actrices in ons naar boven: in de lessen taal lezen we over gladiatoren. In kleine groepjes bereidden de leerlingen een toneeltje voor van een stukje tekst uit het boek. Fan-tas-tisch! Later schreven we ons eigen toneeltje, maar dit moeten we nog spelen. Wordt vervolgd! 👌😉

Als kers op de taart hadden we tijdens de eerste week al een jarige: Bon anniversaire Cibeau! 🎈 Hopelijk was je verjaardag 'si beau' als je hoopte. Hij trok een wens en kreeg: een dutje. De laatste 10 minuten voor de middag mochten de leerlingen die dat wilden een rustpauze houden in de zitzakken, anderen konden een korte les yoga meevolgen.😴🙆

Wat een week! En ik ben er zeker van dat er nog veel meer drukke, maar vooral leuke, weken aan komen! 💙


Liefs

juf Sien

P.S.: foto's kan je vinden door op de blauwe woorden te klikken.